Instrutor Di-mola

mola.jpg

Andreandro de Jesus Venancio, med smeknamnet Di-mola, började träna capoeira 1997 (som cirka 13- åring) med Mestre Pinote och gruppen Qoilombo i sin hemstad Bahia i Brasilien.

 

År 2004 tog han sin instruktörsgrad och började som lärare i capoeira inom föreningen Mamma africa och "gruppen Filhos de zumbi" i Turin i Italien.

 

År 2006 startade Di-mola en ny förening i Turin som fick namnet Africabaiana. Föreningen inriktade sig på att arbeta med barn- och ungdomsgrupper i skolor.

 

År 2007 fick Di-mola, genom kontakt med Formando Ouriço från gruppen Capoeira Brasil i Australien, möjlighet att undervisa under Mestre Paulinho Sabía.

År 2009 – pågående Ordförande i föreningen Africabaiana som bedriver capoeiraverksamhet på Hisingen i Göteborg. Han ansvarar även för undervisningen av capoeira för barn, ungdomar och vuxna. Föreningens och således också DiMola´s huvudsakliga målsättning är att introducera brasiliansk afrokultur i Sverige och i synnerhet i Biskopsgården därför att ungdomar som involveras i kulturella aktiviteter  har tendens att sköta sig mer och undvika kriminella sammanhang. DiMolaa har även arbetat i samarbete med skolor på Hisingen genom Idrottslyftet, RIT och på skolor i Lerum. 

Jan – april 2011 Under Andrés tid på Herrgårdsskolan, Göteborg så höll han i idrottslektioner för barn och var med på skolans övriga lektioner.

Jan 2012 – dec 2013 Capoeirainstruktör på Dansforum och Adrianas Danshus.

Sep – okt 2013 Praktik på ”trampolin”, fritidsgården Vårvinden i Biskopsgården, Hisingen, Göteborg. Han ingick där i ett musikprojekt med ungdomar från Länsmansgården/Biskopsgården där man producerade och spelade in musik som ungdomarna själva skrivit. Genom samtal motiverade och stöttade han ungdomar under processen med att skriva poesi och skapa rytm till sin musik för att slutligen producera och spela in musiken i studio.